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Registro completo
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Biblioteca (s) : |
INIA Las Brujas. |
Fecha : |
20/11/2015 |
Actualizado : |
26/09/2016 |
Tipo de producción científica : |
Capítulo en Libro Técnico-Científico |
Autor : |
LADO, J.; CUELLAR, F.; RODRIGO, M.J.; ZACARÍAS, L. |
Afiliación : |
JOANNA LADO LINDNER, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; FABIO CUELLAR, IATA (Instituto de Agroquímica y Tecnología de Alimentos); MARÍA JESÚS RODRIGO, IATA (Instituto de Agroquímica y Tecnología de Alimentos); LORENZO ZACARÍAS, IATA (Instituto de Agroquímica y Tecnología de Alimentos). |
Título : |
Nutritional composition of mandarins. |
Fecha de publicación : |
2016 |
Fuente / Imprenta : |
In: Simmonds, M.S.J., Preedy, V.R. (Eds.), 2016, Nutritional Composition of Fruit Cultivars. Academic Press, 419-443.(Chap. 18). |
ISBN : |
9780124081178 |
DOI : |
10.1016/B978-0-12-408117-8.00018-0 |
Idioma : |
Inglés |
Contenido : |
ABSTRACT.
Mandarins are characterized, among the Citrus genus, by a large diversity of species and varieties. Genetic evidences indicate that mandarin is one of the ancestral Citrus species, originated from Asiatic regions, and also an ancient parental of orange. This genetic diversity originates the nutritional and nutraceutical properties of mandarin fruits to vary largely among the different species and varieties. Sugars, acids, carotenoids, polyphenols (flavonoids and phenolic acids), limonoids, and vitamins are the most relevant components in mandarin flesh that collectively determine the mandarin flavor as a whole. Mandarin fruits are particularly rich in β-cryptoxanthin, a xanthophyll with provitamin A activity and important health-related properties. Volatile compounds also exert a predominant effect on consumers' acceptance and therefore, represent a relevant quality trait in this crop. A comparison of the main nutritional constituents in fruits of the different mandarin species and varieties in the world is described and discussed.
Copyright © 2016 Elsevier Inc. All rights reserved. |
Palabras claves : |
CAROTENOIDS; FLAVONOIDS; LIMONOIDS; POLYPHENOLS; VITAMINS. |
Thesagro : |
CAROTENOIDES; CITRUS; MANDARINAS. |
Asunto categoría : |
-- |
Marc : |
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Esconder MarcPresentar Marc Completo |
Registro original : |
INIA Las Brujas (LB) |
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Biblioteca
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Identificación
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Origen
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Tipo / Formato
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Clasificación
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Cutter
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Registro
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Volumen
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Estado
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Registro completo
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Biblioteca (s) : |
INIA La Estanzuela. |
Fecha actual : |
01/10/2014 |
Actualizado : |
26/02/2019 |
Tipo de producción científica : |
Artículos en Revistas Indexadas Nacionales |
Circulación / Nivel : |
B - 5 |
Autor : |
MENDOZA, Y.; DIAZ-CETTI, S.; RAMALLO, G.; INVERNIZZI, C. |
Afiliación : |
YAMANDU MENDOZA SPINA, Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria (INIA), Uruguay; SEBASTIAN CARLO DIAZ CETTI, Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria (INIA), Uruguay; GUSTAVO NOEL RAMALLO MEDINA, Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria (INIA), Uruguay. |
Título : |
Incidencia de Nosema ceranae durante el invierno en colonias de abejas melíferas retiradas de una forestación de Eucalyptus grandis. |
Fecha de publicación : |
2012 |
Fuente / Imprenta : |
Veterinaria (Montevideo), v. 48, n. 188, p. 13-19, 2012. |
Idioma : |
Español |
Palabras claves : |
APIS MELLIFERA; INVERNADA; NOSEMOSIS; PARÁSITOS. |
Thesagro : |
ENFERMEDADES DE LAS ABEJAS. |
Asunto categoría : |
L73 Enfermedades de los animales |
URL : |
http://www.ainfo.inia.uy/digital/bitstream/item/11765/1/Veterinaria-Montevideo2012-v.-48-n.-188-p.-13-19-mendoza.pdf
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Marc : |
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Registro original : |
INIA La Estanzuela (LE) |
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